Slik gjør du en innekatt lykkelig. Her er 8 tips

For innekatter er det ekstra viktig med kos og lek.

Hvis man skal ha en innekatt bør man ha tid til å gi den mye oppmerksomhet. Katter trenger både mental og fysisk stimulans for å trives. Det er flere ting du kan gjøre som vil øke kattens trivsel.

Her er noen tips:

1. Aktiviser katten
Mosjon og aktivitet er bra for å holde katten i form og skape trivsel. Sett av tid hver dag til å leke med katten. Sørg også for at den har noe å leke med når den er alene. Gi katten mye kos og ha samtaler med den. I likhet med hunder liker katter å kommunisere med andre.

2. Anskaff to katter
For å unngå at katten blir alene kan det være en idè å ha to innekatter som kan holde hverandre med selskap. Sammen har de et felles språk og vil ikke kjede seg like lett når de er to.

3. Skap et godt innemiljø for katten
Kjøp klatremøbler og klorestativ. Lag et levende miljø med kattegress og ikke-giftige planter. La katten ha tilgang til naturlig lys og et vindu med utsikt. Velg kattesand av god kvalitet og ikke de billigste alternativene som må byttes oftere. God kattesand skaper bedre inneklima. Ha radioen på når du ikke er hjemme, fortrinnsvis på svakt volum.

4. Gi katten gode sove- og hvileplasser
Katter trenger mye søvn og hviler mye hver dag. Den liker både å ha en utsiktsplass, men også et sted den kan gjemme seg litt bort, gjerne i høyden.

5. Tenk nytt i forhold til kattens drikke
Mange katter drikker lite fra vannskåla si, men de fleste katter synes bevegelig vann er spennende. La katten få prøve å drikke fra en morsom vannfontene. Ha gjerne flere vannkilder – fra naturen av spiser og drikker katter vanligvis ikke fra samme sted.
6. Gjør måltidene ekstra spennende
Katter liker å jakte. Forsøk å variere måltidene. Legg for eksempel ut tørrfôr på ulike steder og gjerne i høyden. I dyrebutikker kan man få kjøpt aktiveringsskåler som gjør at katten må jobbe litt ekstra for å finne maten sin. Velg kvalitetsfôr til katten som fremmer god helse. Kvalitetsmat er viktig for å forhindre blant annet nyresvikt hos katten.

7. Sørg for god sikkerhet
Hvis du bor i en boligblokk med balkong er det viktig at denne sikres. Det samme gjelder med vinduer. Har du en uteplass, sett opp netting rundt slik at katten kan være ute og kjenne på luft og lukter. Har du en hage kan du la katten gå i en sele med løpeline. Pass på så den ikke setter seg fast.

8. Sjekk kattens helse
Ta en tur til dyrlegen en gang i året. Jevnlig helse- og tannlegesjekk er viktig.Lik oss på Facebook