Katter dumpes og forlates fordi folk skal på ferie

Kattunge

Fellesferien er i gang og Dyrebeskyttelsen opplever nå rekordstor pågang av hjemløse katter.

I lokalaviser rundt om i landet blir vi nesten daglig servert reportasjer om katter som er dumpet, og dyrevernere blir nedringt om dyr som er etterlatt for seg selv.

Dumpet på rasteplass i pøsregnet
Onsdag ble tre kattunger funnet dumpet i en søppelsekk på en tursti i Eide, skriver nettavisen rbnett. To overlevde mens den ene måtte avlives. For noen dager siden ble den fire-fem uker gamle kattungen Pelle funnet alene på en rasteplass i pøsregnet, skriver Dagsavisen Fremtiden.

Dyrebeskyttelsen forteller til NRK at kapasiteten er sprengt og at de kjemper for hvert eneste liv.

Rasende feriefolk
Dette gjentar seg dessverre hver eneste sommer når folk skal på ferie. Altfor mange fraskriver seg ansvaret de har og er mer opptatt av sin egen hygge og trivsel. Her om dagen kunne vi til og med lese at noen katteeiere blir rasende og kommer med trusler, hvis ikke Dyrebeskyttelsen Norge kan ta i mot katten deres mens de skal hygge seg på ferie. Folk begynner å true med at de skal dumpe eller avlive dyret selv, i følge NRK.
Viktig med ID-merking av katter
Mange katteskjebner kunne ha vært reddet hvis alle eiere hadde ID-merket dyret sitt. Oppdager man en hjemløs katt har både veterinær, Mattilsynet, og Viking redningstjeneste apparater til å lese av chipen.

Stort ansvar
Det burde være innlysende at alle dyreeiere har forpliktet seg til et stort ansvar og ikke bare kan løpe fra dette i ferietiden. Før man anskaffer seg en katt eller hund, bør alle tenke igjennom hvordan man kan gi kjæledyret et godt liv.

Det er viktig å bevisstgjøre alle dyreeiere – del dette på Facebook!Lik oss på Facebook