«KEDI» – filmen for alle katteelskere

Alle vil se denne filmen som har blitt mottatt med stor begeistring på ulike filmfestivaler.

Den handler om hjemløse katter og gir et nært innblikk i deres liv og sameksistens med mennesker i en storby.

Byen er Istanbul og her bor det flere hundre tusen eierløse katter blant over 14 millioner mennesker. I en av verdens eldste byer går kattene helt fritt og du kan se dem overalt.

Se klipp fra filmen under.

Passer på kattene
De er hverken villkatter eller huskatter. Her er de sin egen herre, men det er likevel noen som passer på dem. Selv om de er gatekatter ser de både velpleide og velfødde ut. Folk tar vare på kattene, mater dem og gir de drikke. Her møter kattene dyp respekt og kjærlighet fra innbyggerne.

På gatehjørner er det velfylte skåler med tørrfôr og de får rester fra både restauranter og butikker. Flere steder er det også bygget mindre kattehus og krypinn hvor kattene kan oppholde seg – fullt utstyrt med tepper og det kattene trenger.

Det er heller ikke uvanlig at tilfeldig forbipasserende tar med en gatekatt til veterinær hvis man ser en katt er syk eller lider. Ofte gir dyreklinikkene også rabatt for gatekatter.

Gode anmeldelser
Regissør Ceyda Torun elsker samspillet mellom kattene og innbyggerne i Istanbul, og viser med denne dokumentarfilmen hvor elsket de hjemløse kattene er. Kjærligheten er gjensidig. Straks du får øye på en katt i Istanbul, så vil den få øye på deg.

Filmen «KEDI – Nine lives: Cats in Istanbul» har fått svært gode anmeldelser. I de to videoklippene under kan du se en smakebit av filmens fantastiske kameraarbeid med skarpe og vakre nærbilder av kattelivet i Istanbul.

Seerne får følge 7 av gatekattene og deres møte med mennesker og livet i byen. Filmskaperne har blant annet festet et kamera på kattene slik at man får et nært innblikk i hvordan det er å være en katt. Dokumentaren er klokt satt sammen i et rolig tempo og gir en behagelig seeropplevelse.

På kino?
«Kedi» er det tyrkiske ordet for katt. Ceyda Torun beskriver filmen som et kjærlighetsbrev til katter. Hvis du får muligheten til å se filmen en gang, vil du forstå hvorfor.

Det er uvisst om den kommer på kino i Norge, men vi får håpe den blir vist på TV eller blir tilgjengelig på annen måte en gang i nær fremtid. For dette virker svært lovende.

I mellomtiden kan du se en smakebit under.

Smakebit 1

Smakebit 2Lik oss på Facebook