Katter foretrekker blide mennesker. 4 ting verdt å vite om katten

1. Katter foretrekker blide mennesker
Katter har godt utviklede sanser og merker hvilken sinnsstemning vi mennesker er i. På samme måte som hunder så leser også katter menneskets ansiktsuttrykk. Og katter responderer positivt på smilende og blide mennesker.

Forskning har for eksempel vist at katter som har blide eiere også har større sannsynlighet for å få en positiv adferd. Dette kan gi seg uttrykk i at katten maler mer og har en mer sosial og kosete adferd. Katter vil tilbringe mer tid sammen med mennesker som smiler.

2. Et mjau kan bety mer enn èn ting
Hvis katten legger trykk på M-lyden betyr det at den hilser og vil ha kontakt, tilsvarende «Mrrr»-lyden. Trykk på J-lyden kan bety at katten er stresset eller har smerte. Trykk på A-lyden betyr ofte at katten vil noe.

Legg for eksempel merke til når katten står ved utgangsdøra eller den sitter ved en tom matskål og sier «Mjaaau», med trykk på A-lyden. Frustrerte katter som ikke får det som de vil, legger mer trykk på U-lyden.

3. Halesignalene fra hund og katt har stikk motsatt mening
Hunder logrer med halen hvis de vil ha kontakt eller leke. Katter vil ha fred når de vifter med halen. Her kan det oppstå misforståelser mellom hund og katt.

4. Katter kjenner ikke smaken av søtt
Det nytter ikke å friste katter med søtsaker. De kjenner ikke søtsmaken slik f.eks. hunder og mennesker gjør.Lik oss på Facebook